VDOB-logo

Nieuwsarchief

12-05-2021 - In memoriam Rein Cremer

Rein was een van de eerste beheervrijwilligers in de Oeverlanden. Ruim 30 jaar heeft hij met veel plezier en kundigheid gewerkt in het unieke natuurgebied aan het Nieuwe Meer in Amsterdam. Vele vrijwilligers heeft hij opgeleid om dit natuurgebied met veel liefde te onderhouden. Daarnaast leidde hij meerdere excursies voor de leden van de vereniging De Oeverlanden Blijven!. Zo was er in het begin van het jaar de sporenexcursie als er sneeuw lag en in mei de nachtegalenexcursie. Ook ging Rein met een aantal leden op de landelijke natuurwerkdag het gebied in om ze te begeleiden tijdens hun werkzaamheden. Hij schreef jaarlijks een verslag voor de leden over de werkzaamheden in het gebied. Deze verslagen werden door vele leden met veel plezier gelezen want Rein maakte er altijd een zeer boeiend verhaal van. Groot was de schok toen Rein meldde dat hij ernstig ziek was. Aanvankelijk was er de hoop dat de behandeling aan zou slaan, maar een aantal weken geleden vertelde hij dat hij was uitbehandeld.

De beheervrijwilligers kwamen op het goede idee om Rein nog een keer rond te rijden in de Oeverlanden. Hij heeft daar zeker van genoten.
Wij zullen zijn kennis en kunde ontzettend gaan missen en wensen zijn familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Bestuur, beheervrijwilligers en leden van vereniging De Oeverlanden Blijven!

13-03-2020 - Wilde bijen in Amsterdam

Er is onderzoek gedaan naar het voorkomen van wilde bijen in parken in Amsterdam.
De Oeverlanden blijken de meeste soorten wilde bijen te huisvesten, wat de kwaliteit van ons gebied nog maar eens accentueert en een groot compliment voor het beheer dat de vereniging al decennia voert met hulp van vele vrijwilligers.

Open het rapport->

 

Naar boven  

Word lid  

Stuur een bericht