VDOB-logo

Excursies 2023

Volgende Excursie

Eerstvolgende excursie:
Zondag 17 december, Winterwandeling van 14.30 - 16.00 uur

Juist aan het begin van de winter daalt er een serene rust neer over de natuur. Plant en dier hebben zich voorbereid op de koude. De kalme sfeer heerst in bos en veld en over het water van de Nieuwe Meer.
Met Nico Jansen en Tom Koudstaal

Algemeen

De excursies vertrekken vanaf het NME-centrum 'De Waterkant' op het depot van de Oeverlanden, aan het begin van het Anton Schleperspad m.u.v. de bomenexcursie op 29 oktober. Deze start bij de kantine van tuinpark 'Ons Buiten'.

Voor leden en kinderen is de deelname gratis, niet-leden betalen € 2,50 per persoon. Behalve voor de natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Deze activiteit is voor iedereen gratis.
Voor nadere informatie over de excursies kunt u contact met ons opnemen via een bericht aan het bestuur.


Zondag 5 febuari:  Nieuwjaarsreceptie van 13.00 - 16.00 uur

Start van het nieuwe jaar om op het depot elkaar weer eens te ontmoeten. Naast een terugblik op 2022 komen de activiteiten van 2023 aan de orde en zullen wij de leden bijpraten over de voorbereidingen van het lustrum in 2024.


Zondag 16 april:  Rondje Nieuwe Meer van 11.00-15.00 uur

Nu het vaarseizoen van de veerponten weer van start is gegaan is het weer tijd om het (korte) rondje om de Nieuwe Meer te lopen. Vanaf het depot gaan we linksom het meer, totaal ongeveer dertien km.
Met Nico Jansen


Vrijdag 5 mei:  Nachtegalenavond van 20.30-22.00 uur

Half april keren de nachtegalen terug in Nederland vanuit hun winterverblijven in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Tot half juni kan genoten worden van hun gezang. Eind juli vertrekken ze alweer, de jonge vogels gaan enkele weken later de lange reis naar het zuiden aanvangen.
Met Carla Peperkamp en Wichert Stemerdink


Zaterdag 13 mei:  Algemene Leden Vergadering van 14.00 - 15.30 uur

Jaarlijks wordt de toestand van de vereniging en de plannen voor het komende jaar besproken.


Zondag 14 mei:  Vogelexcursie van 11.00 - 12.30 uur

Hopelijk zijn de weersomstandigheden dusdanig dat er genoten kan worden van de zang van menig bos- en moerasvogel.
Met Wendela Tenner en Jan Jongejans


Zondag 25 juni:  Plantenexcursie van 11.00 - 14.00 uur

Rondom de langste dag doet de plantenbloei zich op z’n best voor. Natuurlijk enigszins afhankelijk van de weersgesteldheid tot dan. Nat-droog, koud-warm. Altijd weer verrassend.
Met Hans Bootsma en Nico Jansen


Zaterdag 19 augustus:  Nachtvlinders van 21.30 - 23.30 uur

De meeste nachtvlinders laten zich nauwelijks zien. Trees Kaizer en Ruud Jansen zullen die avond op het depot met stroop, een lamp en een laken insecten lokken. Deelnemers moeten er wel rekening mee houden dat ook muggen door de warmte van de lamp worden gelokt!
Met Trees Kaizer en Ruud Jansen


Zondag 22 oktober:  Paddenstoelen van 11.00 - 12.30 uur en 12.30 - 14.00 uur

***Volgeboekt. De paddenstoelenexcursie onder leiding van Christiane Baethcke mag elk jaar weer op een groot aantal deelnemers rekenen. Daar een groep van meer dan vijftien deelnemers te groot is om iedereen te laten genieten van de prachtige exemplaren die in het natuurgebied van de Oeverlanden worden aangetroffen zullen we de groep splitsen en een tweede excursie van 12.30-14.00 uur organiseren. graag dus wel van tevoren opgeven of de eerste of de tweede ronde meegaat.
De excursie is helaas volgeboekt
Met Christiane Baethcke


Zondag 29 oktober:  Bomenexcursie op tuinpark Ons Buiten van 11.00 - 12.30 uur

In de herfst bereiden bomen zich voor op de winter. Alvorens hun blad te laten vallen om geen water meer te verdampen, veranderen de bladeren van kleur. We hopen bijvoorbeeld te kunnen kijken naar cipressen in herfsttooi, de ginkgo en de moerbei met hun gele bladeren en naar de vruchten van de osagedoorn. Verzamelen bij de kantine van Ons Buiten.
Met Jaco Houweling en Wouter van der Wulp


Zaterdag 4 november:  Natuurwerkdag van 10.30 - 14.30 uur

Voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en wil helpen bij het terreinbeheer.
Met Carla Peperkamp en Wichert Stemerdink


Zondag 17 december:  Winterwandeling van 14.30 - 16.00 uur

Juist aan het begin van de winter daalt er een serene rust neer over de natuur. Plant en dier hebben zich voorbereid op de koude. De kalme sfeer heerst in bos en veld en over het water van de Nieuwe Meer.
Met Nico Jansen en Tom Koudstaal

 

Naar boven  

Word lid  

Stuur een bericht  

Bereikbaarheid