VDOB-logo

Excursies 2022

Volgende Excursie

Eerstvolgende excursie:
Zaterdag 27 augustus, Nachtvlinders van 21.30 - 23.30 uur

Algemeen

De excursies vertrekken vanaf het NME-centrum 'De Waterkant' op het depot van de Oeverlanden, aan het begin van het Anton Schleperspad m.u.v. de excursie van 11 april die bij het Siegerpark start, en de bomenexcursie op 27 juni. Deze start bij de kantine van tuinpark 'Ons Buiten'.

Voor leden en kinderen is de deelname gratis, niet-leden betalen € 2,50 per persoon.
Voor nadere informatie over de excursies kunt u contact met ons opnemen via een bericht aan het bestuur.


Zondag 6 febuari:  Nieuwjaarsreceptie van 13.00 - 16.00 uur

Gezellig samenzijn met herinneringen en toekomstplannen in het NME-centrum De Waterkant op het depot. Hopelijk laten de coronamaatregelen het weer toe.


Zondag 24 april:  Rondje Nieuwe Meer van 11.00 - 15.00 uur

Nu de pont weer in de vaart is kan dit rondje van ongeveer twaalf kilometer gelopen worden. Nu eens in het voorjaar. Vanaf het depot langs de oever en het meer steeds aan de linkerhand.
Met Nico Jansen


Vrijdag 13 mei:  Nachtegalenavond van 20.30 - 22.00 uur

De Oeverlanden zijn in het bezit van een kleine populatie van de meesterzanger. Terug uit Afrika half april, laten ze zich horen tot aan de langste dag, 21 juni. Dan vergt het grootbrengen van de jongen alle energie.
Met Carla Peperkamp en Wichert Stemerdink


Zaterdag 21 mei:  Algemene Leden Vergadering van 14.00 - 17.00 uur

NME-centrum op het depot. Als de coronamaatregelen het toelaten.


Zondag 22 mei:  Vogelexcursie van 11.00 - 12.30 uur

Enigszins afhankelijk van de windrichting en hiermee samenhangend omgevingslawaai, genieten van vogelzang van veel soorten bos- en moerasvogels.
Met Wendela Tenner en Wichert Stemerdink


Zondag 5 juni:  Bomenexcursie op Ons Buiten van 11.00 - 12.30 uur

Op het tuinpark staan tal van bijzondere bomen. In tegenstelling tot de Oeverlanden zijn deze allen weloverwogen geplant. We vertrekken vanaf het plantsoen voor de kantine van 'Ons Buiten'.
Met Rinus Hofs en Wouter van der Wulp


Zondag 12 juni:  Insectenexcursie van 13.00 - 14.30 uur

Deze excursie start later dan gebruikelijk omdat het insectenleven in de middag juist goed op gang komt. Vang een glimp op van het verscholen leven van kruipende of vliegende insecten. Vooral de kevers en wantsen staan in de schijnwerper.
Met Ruud Jansen


Zondag 3 juli:  Plantenexcursie van 11.00 - 14.00 uur

Zo kort na de langste dag is de plantenbloei vaak op z’n best. De Oeverlanden zijn rijk aan soorten planten en de erbij behorende insecten.
Met Hans Bootsma en Nico Jansen


Zaterdag 27 augustus:  Nachtvlinders van 21.30 - 23.30 uur

Met behulp van een verlicht laken worden op het depot de nacht actieve insecten gelokt, waaronder nachtvlinders. De vangmethode lokt natuurlijk ook lastige gasten zoals muggen waarop men bedacht moet zijn bij de kledingkeuze.
Met Trees Kaizer en Ruud Jansen


Zondag 16 oktober:  Paddenstoelen van 11.00 - 12.30 uur

Naarmate de bomen in de Oeverlanden ouder worden komen er meer paddenstoelen voor. Soms groot en opvallend, soms minuscuul klein en voor het blote oog nauwelijks waarneembaar. De vondsten zijn sterk afhankelijk van de neerslag in de periode voorafgaand. Veel regen is veel paddenstoelen.
Met Christiane Baethcke


Zaterdag 5 november:  Natuurwerkdag van 11.00 - 16.00 uur

Inmiddels al een traditie om de eerste zaterdag van november om de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan het beheer van het gebied. Maaien en hooien. Voor een lunch met brood en soep wordt gezorgd.
Opgeven is gewenst op: www.natuurwerkdag.nl.
Met Carla Peperkamp en Wichert Stemerdink


Zondag 18 december:  Winterwandeling van 14.30 - 16.00 uur

Op deze laatste zondag voor Kerstmis wandelen we langs de oever van het Nieuwe Meer om te genieten van de rustige atmosfeer die hier aan het einde van het jaar en het begin van de winter aanwezig is. Als er al koude is kunnen we veel watervogels verwachten.
Met Nico Jansen en Tom Koudstaal

 

Naar boven  

Word lid  

Stuur een bericht  

Bereikbaarheid