VDOB-logo

Educatie

De Stichting Veldstudie organiseert veldwerk en natuurstudie voor basisschoolgroepen en voor middelbare scholen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Van de drie accommodaties van de Stichting Veldstudie in Nederland is de accommodatie in de Oeverlanden de kleinste en zijn er geen overnachtingsmogelijkheden voor schoolgroepen en hun docenten, zoals wel mogelijk is in de andere twee accommodaties in Hei- en Boeicop en Serooskerke. De Oeverlanden is een accommodatie die zeer geschikt is voor dagprojecten veldwerk voor basis- en middelbare scholen.

Er zijn veel verschillende veldwerk programma’s mogelijk in het natuurgebied de Oeverlanden. Samen met de docenten van de school wordt een dagprogramma gemaakt met verschillende onderzoekjes in de natuur. Enkele voorbeelden zijn: Vangen en onderzoeken van waterdieren in verschillende waterbiotopen in het gebied de Oeverlanden. Diversiteit van het waterleven, anatomie en fysiologie van de verschillende waterdieren en hun plek in het ecosysteem van de sloot. Veldonderzoek aan wilde plantengemeenschappen en determineren van wilde planten. Inventarisatie van broedvogels in de Oeverlanden en de plek in het ecosysteem van broedvogels. Vangen en onderzoeken van insecten in het gebied. Ook is het mogelijk om hutten te bouwen van Wilgentenen op de Oeverlanden en hebben we een vuurplaats waar leerlingen kunnen leren koken met planten uit de natuur, broodjes bakken en bosthee kunnen maken. Zowel natuurstudie als natuurbeleving zijn belangrijke componenten van het veldwerk op de Oeverlanden.

Veldwerk voor schoolgroepen op de Oeverlanden is mogelijk vanaf maart tot eind oktober. De meeste scholen komen in het voorjaar als de natuur op zijn mooist is en er veel planten in bloei staan. In totaal komen er zo’n 1200 leerlingen per jaar naar de Oeverlanden van ongeveer 20 verschillende scholen in Amsterdam. Voor alle details van het programma, prijzen en aanmeldingsprocedure Verwijzen we naar de website van de Stichting Veldstudie:

https://www.natuurkampen.nl/accommodaties/deoeverlanden/.

 

Naar boven  

Word lid  

Stuur een bericht  

Bereikbaarheid